Welcome Български English


 


ДЕЖУРЕН ЛЕКАР
930 70 27 (28, 29)


 
 

„Часът на детето” – за повече детски усмивки

 

За шеста поредна година куклен театър забавлява децата от СБАЛДОХЗ в София. Месечните представления са част от проекта на Данон Сердика „Часът на детето”.

Съвместната работа между СБАЛДОХЗ и Данон стартира през 2005 г. От тогава до днес, компанията е закупила различни видове апаратура и консумативи в помощ на клиниката. Театрални представления правят ежедневието на нашите пациенти по-ведро, а успоредно с това децата получават млечни продукти през цялата година.

В основата на проекта „Часът на детето”, стартиран от компанията, са служителите на Данон, които даряват работни часове в полза на инициативата. Всяка година събраните средства се разпределят за нуждите на клиниката и детската занималня.

През годините благодарение на програмата „Часът на детето” бяха реализирани:

 • Закупуване на различни видове апаратура и консумативи:
  • система за биохимична идентификация на микроорганизми – 2005 г.
  • MicroZoom 1150A/stereomicroscope; водна баня Panacea 972480 + държатели за епруветки; Цетрофуга ЕВА 20 – 2006-2007 г.;

  • компютърна конфигурация, климатична система и хладилник за проби за нуждите на микробиологична лаборатория – 2008 г.
  • апарат за инокулиране на агарови петрита, комплект от четири пипети ProlinePlus, статив за 6 пипети, шейкър – Вортекст – REAXtop – 2009 г.

 • Месечни театрални представления и подаръци за празниците – Коледа, Баба Марта и Първа пролет, Великден, Денят на детето и др. – 2005-2010 г.

 • Целогодишна доставка на млечни продукти2005-2010 г.
 • Ремонт на занималнята, подмяна на библиотеката и закупуване на мебели и играчки2009 г.
 • Изработка на различни печатни материали в помощ на родителите2009-2010 г.

......

През 2010 г., за шеста поредна година, съвместната ни работа ще се опита да направи делника на децата по-усмихнат.

"Данон България”, клон на Danonе, е лидер на българския пазар на свежи млечни продукти. В портфолиото си компанията има 5 основни марки с над 50 висококачествени млечни продукти. Мисията на „Данон“ е да даде на възможно най-голям брой хора в целия свят възможност да живеят по-добре, като им предлага здравословен начин на живот чрез своите продукти.
 

 

 

Начало За контакти История Структура Дейности Дом-пансионат Училище Фотогалерия Новини Полезни връзки Съдържание Мнения Търси