Български English


 


ДЕЖУРЕН ЛЕКАР
930 70 27 (28, 29)


 
 

IX благотворителна кампания в подкрепа на

деца с онкохематологични заболявания в България –

McHappy Day 2010

  - ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕДИИТЕ (Pressrelease, Word формат) - повече>>
  - Информация за дарения и проекти на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България (PDF формат) - повече>>
  - IX благотворителна кампания McHappy Day в Макдоналдс - 18 ноември 2010 (Плакат, JPG формат) - повече>>
  - IX благотворителна кампания McHappy Day в Макдоналдс - 18 ноември 2010 (Постер, PDF формат) - повече>>
   

София /18 ноември 2010 г./ - Макдоналдс™ България и Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България (RMHC®) за 9 поредна година отбелязаха традиционната благотворителна инициатива – McHappy Day, в помощ на децата с онкохематологични заболявания в страната. Тази кампания се провежда в над 32 000 ресторанта на Макдоналдс по целия свят, които набират средства в полза на Благотворителните фондации за деца Роналд Макдоналд (RMHC) и редица детски каузи.

От 11 до 24 ноември продължава активната дарителска кампания за клиентите на Макдоналдс в България. Макдоналдс ще дари по 20 стотинки от стойността на всяко Happy Meal™ меню в полза на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България, подкрепяща деца с онкохематологични заболявания в България.

Кампанията МcHappy Day тази година е подкрепена от негово превъзходителство Джеймс Уорлик, Посланик на САЩ в България; г-н Иван Ценов, Заместник министър, Министерство на физическото възпитание и спорта и г-жа Надя Шабани, Председател на Държавна агенция за закрила на детето, които бяха почетни гости на специалното събитие на 18 ноември в ресторант Макдоналдс на пл. Славейков в гр. София. З а да подкрепят кампанията, редом с екипа от служители и мениджъри на Макдоналдс, зад касите в ресторанта застанаха и известните телевизионни водещи и звезди Ники Кънчев, Иван и Андрей, Део, Ники Илиев, Искра Ангелова, Марта Вачкова, Белослава, Ирен Онтева, Криста, както и знаменитите български олимпийски шампиони и медалисти Таня Богомилова, Румяна Нейкова, Мария Гроздева, Армен Назарян, Здравка Йорданова, Ваня Гешева, Николина Щерева и Йорданка Благоева.

От 2002 г. до днес, по време на благотворителните кампании на Макдоналдс, са набрани и дарени над 350 000 лв. с подкрепата на клиентите на Макдоналдс, нейните служители и партньори. Средствата са изразходвани за медицинско оборудване и консумативи, строеж на детски център, ремонтни дейности и благоустрояване на специализираните отделения за деца с онкохематологични заболявания в градовете София, Пловдив и Варна.

Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд

Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд е организация с нестопанска цел за общественополезна дейност, насочена към подобряване здравословното състояние и начина на живот на децата в неравностойно положение. Вече 36 години тя изпълнява своята мисия, разработвайки специфични програми, насочени към конкретни нужди и ги подкрепя чрез мрежата си в 53 държави по целия свят. За повече посетете www.rmhc.org.

Макдоналдс

Макдоналдс е най-голямата верига ресторанти за бързо обслужване в света с повече от 32 000 ресторанта в 117 държави по целия свят.

 

 

Начало За контакти История Структура Дейности Дом-пансионат Училище Фотогалерия Новини Полезни връзки Съдържание Мнения Търси