Български English


 


ДЕЖУРЕН ЛЕКАР
930 70 27 (28, 29)


 
 

Десета юбилейна благотворителна кампания в подкрепа на деца с онкохематологични заболявания в България – McHappy Day в Макдоналдс -

23 ноември 2011 г.

  - ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕДИИТЕ (Pressrelease, Word формат) - повече>>
  - X благотворителна кампания McHappy Day в Макдоналдс - 23 ноември 2011 (Плакат, JPG формат) - повече>>
  - X благотворителна кампания McHappy Day в Макдоналдс - 23 ноември 2011 (Картичка, PDF формат) - повече>>
   
   

София /23 ноември 20 11 г./ - Макдоналдс ™ България и Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България за десета юбилейна година отбелязаха благотворителната инициатива – McHappy Day в Макдоналдс, в помощ на децата с онкохематологични заболявания в страната. Тази кампания се провежда в над 33 000 ресторанта на Макдоналдс по целия свят, които набират средства в полза на Благотворителните фондации за деца Роналд Макдоналд и редица други детски каузи.

От 17 до 30 ноември продължи активната дарителска кампания за клиентите на Макдоналдс в България. Макдоналдс дари по 20 стотинки от стойността на всеки Happy Meal™ в полза на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България, подкрепяща деца с онкохематологични заболявания в България.

Кампанията МcHappy Day през 2011 година беше подкрепена от негово превъзходителство Джеймс Уорлик, Посланик на САЩ в България; Свилен Нейков, Министър на физическото възпитание и спорта и Калин Каменов, Заместник председател на Държавна агенция за закрила на детето , които бяха почетни гости на специалното събитие на 23 ноември в ресторант Макдоналдс на пл. Славейков в гр. София. З а да подкрепят кампанията, редом с екипа от служители и мениджъри на Макдоналдс, зад касите в ресторанта застанаха и известните телевизионни водещи и звезди Ники Кънчев, Иван и Андрей, Поли Генова, Ники Илиев, Искра Ангелова, Белослава, Ирен Онтева, Криста, Нора, както и знаменитите български олимпийски шампиони и медалисти Таня Богомилова, Румяна Нейкова, Евгения Раданова, Мария Гроздева, Йорданка Благоева, Армен Назарян, Здравка Йорданова, Ваня Гешева, Николина Щерева.

От 2002 г. до днес, по време на благотворителните кампании на Макдоналдс, са набрани и дарени значителни средства с подкрепата на клиентите на Макдоналдс, нейните служители и партньори. Средствата са изразходвани за медицинско оборудване и консумативи, строеж на детски център, ремонтни дейности и благоустрояване на специализираните отделения за деца с онкохематологични заболявания в градовете София, Пловдив и Варна.

Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд / RMHC

Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд е организация с нестопанска цел, чиято мисия е насочена към подобряване здравословното състояние и начина на живот на децата в неравностойно положение. Вече 37 години тя изпълнява своята мисия, разработвайки специфични програми, насочени към конкретни нужди и ги подкрепя чрез мрежата си в 54 държави по целия свят. За повече информация посетете www.rmhc.org.

 

 

Начало За контакти История Структура Дейности Дом-пансионат Училище Фотогалерия Новини Полезни връзки Съдържание Мнения Търси