Welcome Български English


 


ДЕЖУРЕН ЛЕКАР
930 70 27 (28, 29)


 
 

211 детски книжки дариха учениците от Образователен център „МеДиа”

5 декември 2011 г.

На връх международния ден на доброволеца децата в отделението по онкохематология приеха с радост дарението от благородните им връстници.

Над 200 произведения бяха събрани доброволно от учениците в Образователен център „МеДиа” само за една седмица. Народни приказки, детски енциклопедии, книги игри и други различни детски книжки бяха дарени на пети декември на Болницата за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания в София. Специално записаният музикален поздрав от вокалната група „Меден глас” огласи столовата на болничното отделение, докато болните деца избираха книжки, които да запазят за себе си. Останалите книги бяха подредени в занималнята и столовата към болницата, за да могат всички деца да имат достъп до тях.

„Много съм щастлива, че преди празниците децата в нашето отделение получиха точно книжки. Аз много държа на книгите и смятам, че те могат да разнообразят лечението на нашите малки пациенти и да развият тяхното въображение и интелект.” Това споделя клиничният психолог Ивайла Георгиева, която съдейства за провеждането на инициативата.

На пети декември книжки в болнични заведения се даряват също и в Пловдив, Хасково, Благоевград, Разлог, Сандански, Микрево и други места в България. Ежегодната инициатива „Дарете час” се организира от Националния алианс за работа с доброволци и тази година се провежда под мотото „Стара книжка дари – детенце усмихни”. В София единствените пунктове за дарение на книжки бяха филиалите на Образователен цантър „МеДиа” в столичните квартали Младост 3, Слатина, и булевардите „Витоша” 100 и „Христо Ботев” 67.


 

Начало За контакти История Структура Дейности Дом-пансионат Училище Фотогалерия Новини Полезни връзки Съдържание Мнения Търси