Български English


 


ДЕЖУРЕН ЛЕКАР
930 70 27 (28, 29)


 

 

Радио Magic FM в подкрепа на деца с онкохематологични заболявания

Консумативи на стойност 36 000 лева са предоставени на СБАЛДОХЗ гр. София

Биохимични анализатори и медикаменти бяха закупени в кампанията на радио Magic FM „Приказка без край ... Чудото си ти!“, която стартира през 2010 година в подкрепа на децата с онкологични заболявания. Целта на инициативата, която се проведе съвместно със сайта “Спаси, дари на...“ е закупуването на необходима апаратура за Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания (СБАЛДОХЗ-София, ЕООД)

На 23 юли 2014 болницата получи медикаменти и биохимични анализатори за изследване на показатели при деца със злокачествени показатели. През 2012 изпълнителният директор на радио Magic FM Гергана Данова и „посланикът“ на инициативата Иван Гарелов дариха на лечебното заведение мониторингова система за проследяване на състоянието на стволови клетки. Медицинската апаратура е необходима за подготовката на извършваните трансплантации на костен мозък, като следи и записва състоянието на клетките.

СБАЛДОХЗ е единствената специализирана болница в страната, в която се осъществяват пълен обем от диагностични и лечебни мероприятия при деца от 0 до 18 годишна възраст с кръвни заболявания и тумори. Тук функционира и първият в страната сектор за трансплантация на костен мозък /трансплантация на хемопоетични стволови клетки./

Дарителската сметка на инициативата „Приказка без край ... Чудото си ти!“ в UniCredit Bulbank - BG68 UNCR 7000 1519861291 остава открита и за дарения в бъдеще за лечебното заведение.

 

 

 

Начало За контакти История Структура Дейности Дом-пансионат Училище Фотогалерия Новини Полезни връзки Съдържание Мнения Търси